Cassandra Clare · Sarah Rees Brennan · Maureen Johnson · Kelly Link · Robin Wasserman : Az ​árnypiac kísértetei

Na sziasztok!💛

Kissé elmaradva, de megérkeztem ide is Az árnypiac kísérteteivel. Mostanában inaktiv módba kapcsoltam itt a blogon aminek igazából semmi jelentősebb oka nem volt, szimplán csak az, hogy próbáltam behozni a lemaradásaimat, mind az életem, mind a könyvek világában. Molyon már megfogalmazódott bennem pár gondolat a könyvel kapcsolatban, gondoltam kifejthetném kissé bővebben itt is.

Nagyon izgatottan vártam, hogy a kezembe foghassam ezt a könyvet. Az egész Árnyvadász Univerzumból a legkedvesebbek nekem Will-Tessa-Jem történetei, szóval mint egy igazi rajongó tinilány rögtön lecsaptam az illusztrált kiadásra, mert hát nem adjuk alább ugye az illusztráltnál ha már van ilyen opciónk is és ha Jem Carstersről van szó akkor igenis megadjuk bizony 
a módját.

Tartalom:

Az ​árnypiac tündérek, vérfarkasok, boszorkánymesterek és vámpírok találkozóhelye.
Az alvilágiak mágikus tárgyakat adnak-vesznek, sötét üzleteket kötnek, és a nephilimek elől gondosan rejtegetett titkokat rebesgetnek. Két évszázadon át rendszeresen megfordult itt más is – egy vendég a Csontvárosból, az árnyvadászok világának szívéből. Néma testvérként Zakariás a nephilimek törvényeire megtartására esküdött fel. Valaha azonban Jem Carstairs néven árnyvadász volt, örök szerelme pedig egy boszorkánymester, Tessa Gray. Jem az évek hosszú során számos város árnypiacán keres egy relikviát a múltból.
Kövesd Jemet, és miközben az eseményekhez az árnypiacokon zajló sötét ügyletek szolgáltatják a hátteret, olvashatsz Anna Lightwood kudarcra ítélt szerelméről, Matthew Fairchild nagy bűnéről és Tessa Gray tetteiről a világháborúban.
Valentine Morgenstern vásárol egy lelket a piacon, az ifjú Jace Wayland pedig szerető otthonra lel.
Valahol, valamelyik piacon lapul egy elveszett örökös, de találkozhatunk egy hőn szeretett kísérlettel is, és kiderül, hogy senki nem mentheti már meg azt, aki eladta a szívét. Még Zakariás testvér sem.
Mélyedj el a Árnyvadász Akadámiában megismert szereplők személyes történetében!

A borítóról:


Csodaszép, nagyon hangulatosan idézi vissza a piac hangulatát. De a legcsodálatosabb a könyvben található illusztrációk, amiket Davood Diba illusztrált. ( A kedvencem ezek közül a Mélyebb szeretet novella elején található illusztráció, imádom ezt a képet )


A könyvről egy kicsit bővebben:


Nagyon, nagyon, nagyon imádtam! És akik szeretik az Árnyvadász univerzumot, ezt is fogják!

Fenomenális egy olyan történetet olvasni, mely 2007 óta tartja fent a rajongók és nem rajongók érdeklődését az Árnyvadász világ iránt. Cassandra Clare, te tudsz valamit!


Ezek a kis novellás kötetek mindig annyira megmelengetik a szívemet és emlékeztetnek arra, hogy mennyire is szeretem én ezt a világot.


Az első történet az 1900-as évek elején kezdődik, az utolsó pedig 2013-ban ér véget. Több mint 100 év történelmét meséli el nekünk ez a 10 novella, korokon át mutatja meg az olvasónak azt, hogy az árnypiac mit se változik, maximum csak az emberek lesznek mások (bocsánat nem emberek, hanem tündérek, vérfarkasok, boszorkánymesterek és vámpírok).

Mindezt nagyon jó volt Jem Carsters/ Zakariás testvér szemszögéből megtapasztalni.

Nagyon örültem hogy újra találkozhatunk Tessával. Végig követhetjük szerelmük révbe értét és azt a Happy Endet, amiért olyan sokat küzdöttek az elmúlt évszázadban.

Jó volt arról is olvasni milyen valójában Néma Testvérnek lenni és mindezt Jem hogyan éli meg, milyen megpróbáltatásokat kell kiállnia.

Megismerkedünk olyan szereplőkkel akiket már hallásból már ismerünk különböző vissza emlékezések, említések kapcsán. És ugyebár nemsokára jön a Chain of Gold aminek előfutárai lettek ezek a történetek, meghozva az olvasó kedvét a folytatás elolvasásra.


Olyan személyek történeteit is olvashatjuk akiket már nagyon jól ismerünk, de mégsem tudtuk a teljes igazságot róluk. Ilyen például Jace, Alec, Ty és Kit és még jó páran.


De nem szeretnék spoilerekbe belecsúszni véletlenül sem, ezért is írok csak annyit végszó gyanánt, hogy olvassátok el, mert nagyon megéri. Illetve nem tudom kitudja és ki nem, de először mindképpen az Éjsötét királynőt olvassátok ha nem akartok pár poént lelőni!


Kedvenc idézeteim:


"– (…) A döntés a tiéd, válaszd a legjobb énedet. Lehetsz istenek és szörnyetegek utóda is. Választhatod a fényt, amit rád hagytak, lehetsz a lámpás, ami ezt a fényt adja tovább megújítva. Küzdhetsz a sötétséggel. Dönthetsz úgy, hogy mindig harcolsz és remélsz. Ezt jelenti, ha valakinek nagy szíve van. Ne félj önmagad lenni!"



"– (…) a jövő soha nincs kőbe vésve. Ha olyan utat látunk magunk előtt, amit nem szívesen választanánk, akkor elindulhatunk másfelé. Egy másik jövő irányába."



"Felvette a Zakariás nevet, aminek a jelentése „emlékezet”."


Köszönöm, hogy elolvastátok. További szép napot: - Bia 💕💕



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések