Brittainy C. Cherry: Lebegés


"…a karjában tartott és megőrizte széthullni készülő lelkemet."


Sziasztok!

Nem először olvastam a Lebegést, de az biztos, hogy nem is utoljára.
És mégis, akárhányszor is olvasom el a vége mindig ugyanaz, az utolsó laphoz érve letörlök egy könnycseppet az arcomról és utána órákig nem tudok szóhoz jutni.
Mindig tudom mi lesz a vége, mindig tudom hogy mire számítsak és mégis mindig meglepetésként ér ez a könyv.
A Lebegés az újrakezdésről szól, arról hogy a könnyeknek szentségük van és arról, hogy létezik-e második esély miután elvesztettünk a szívünkhöz legközelebb álló személyeket.


Fülszöveg:

Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény – soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém.
Lizzie és Tristan torokszorító szerelmi története éppúgy szól veszteségről és újrakezdésről, mint a bennünk rejlő démonok legyőzéséről. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Borítóról:
Bevallom, nem a kedvenc borító amivel valaha találkoztam, sőt valahogy nem tudok mit kezdeni soha ezekkel a pasis borítókkal, pedig úgy vettem észre mostanában reneszánszukat élik a "faszis" borítójú romantikus könyvek. Mondjuk az tény, hogy a borítón szereplő srác hasonlít Tristanra a főszereplőnkre, de ezenkívül nem tudok mint felhozni a borító védelmére. Annyira nem jön be sajnos, ezért én egy 3/5* -ot adnék rá.

A történetről egy kicsit bővebben:

A történet két főszereplője Lizzie és Tristan is elveszített valakit, aki igazán fontos volt számukra. A Lebegés maga arról szól, hogy miután elveszítetted életed szerelmét, a gyermekedet van-e második esélyed arra, hogy újra megtaláld a szerelmet és a boldogságot. Létezik-e a megváltás, a megbocsátás, az elfogadás?
Mindkét szereplő démonokkal küzd, nehezen felejtik  a múltat és félnek a jövőtől, ami teljesen érthető.
Brittainy C. Cherry mindezt olyan valósághűen ábrázolja és írja le, hogy az ember szíve majd meg szakad a könyv olvasása közben. Az írónő elénk tárja az élet minden csúfságát és keserűségét, azonban annak szépségével és az élet apró örömeivel együtt.
Tristan és Lizzie valósak, ha elveszítesz valakit az bizony fáj, darabokra tépi a szíved és ők ilyenek. Sebzettek. Túlélők. De valahogy együtt kepések a gyógyulás mezejére lépni.
A Lebegés maga nem egy boldog történet, pedig két ember kibontakozó szerelméről szól, mégis rengetegszer csaltak szereplőink mosolyt az arcomra a történet folyamán.
A mellékszereplőink egyszóval is jellemezve tökéletesek. Van itt nagyszájú barátnő, cserfes 5 éves, idős bácsi akinek mindenkihez van pár bölcs szava és még jó páran, akik kerek egésszé teszik a történetet.

Ha egy gyönyörű, megindító, érzésekkel teli könyvre vágysz, akkor nagyon ajánlom neked. Olvasd el, mert egy csodálatos történetet fogsz a kezedben, ami egyszerre fog mosolyt csalni az arcodra és könnyeket a szemedbe.

Értékelésem: 5/5*

Kedvenc idézetek:

" Először magába a gondolatba szerettem bele. Abba a gondolatba, hogy van egy férfi, aki egy nap még arra is képes lehetne, hogy megnevettessen, mosolyt varázsoljon az arcomra és könnyeket a szemembe, és mindezt akár egyszerre is. Aki összetörtségemmel és fájó szívemmel együtt is szeretni tud. Aki minden csókjával, érintésével sóvárgást idéz elő bennem. Akiből melegség árad felém.
Aztán egyszer csak, egy fagyos reggelen, egy csésze gőzölgő kávéval a kezemben kiléptem a tornácomra, és megláttam."




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések