Colleen Hoover - Verity


"Nagyon hamar megtanultam, hogy az ember nem egy egész, hanem két részből áll, amik együtt alkotnak egészet.
Egyrészt ott van a tudat: az elme, a lélek és a többi megfoghatatlan komponens.
Emellett pedig van egy fizikai valónk, a gép, ami a tudat túlélésének záloga.
Ha tönkretesszük a gépet, meghalunk. Ha elhanyagoljuk, szintén meghalunk. Ha azt hisszük, a tudatunk túlélheti a gépet, meghalunk, miután rájövünk, mekkorát tévedtünk."




Colleen Hoover, te egy zseni vagy. A romantikus könyvek koronázatlan királynője egy olyan, pszicho - thrillerrel drukkolt elő, amiről álmodni sem mertem volna, hogy ennyire jó lesz.
Az igazság az, nem nagyon rajongok a thrillerekért, nagyon ritkán olvasom őket. A Verity esetében, inkább a kíváncsiság győzött. Nagyon érdekelt, mivel rukkolt elő az írónő és azt kell, hogy mondjam nem kellett csalódnom. Hozta az írónő a jól megszokott formáját, de most valami mást is belecsempészett ebbe a könyvbe, a sötétséget. 


Fülszöveg:


Magával ​ragadó és megdöbbentő. Egyszerűen nem lehet letenni.

Claire Contreras New York Times bestseller szerző.

Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.

Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.

Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.

Egy egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestseller szerző Colleen Hoover tollából.


Könyvadatok:

312 oldal , puhatáblás 
ISBN: 9789634577904 
Fordította: Baróth Eszter



Tartalomról:

Könyvünk főszereplője Lowen, egy nem túl sikeres írónő, aki nem mellesleg anyagi
problémákkal küzd, miután elvesztette édesanyját. Lowen életébe hatalmas változás  következik be, esélyt kap befejezni Verity Crawford a híres bestseller író könyvsorozatát, miután az Verityt súlyos baleset éri. Be is költözik hát Crawfordékhoz, hogy befejezze a beteg írónő sikersorozatát, ám Lowen két dologgal nem számol. Verity szuper dögös férjével és a nő önéletrajzával, ami olyan sötét titkokat rejt, melyekről Lowen álmodni sem mert.

Így kezdődik hát, Collen Hoover legújabb könyve, mely merőben más mint az eddigi könyvei, mégis árad belőle az a klasszikus stílus, amit az írónő képvisel. Valahogy, mindig is értett szerintem ahhoz, hogy bármilyen könyvet is írt eddig, felismerhetőek voltak a karakterei, történet szálai, fordulatai. Tudjátok, olyan klasszikus CoHo-s lett. Igen, a Verity is pont ilyen lett.

Számomra a Verity egy igazán különleges olvasmány volt.  Nem találom a szavakat. Elképesztő, hogy a romantikus könyvek királynője, hogy tudott egy ilyen sötét, borús, félelmetes pszicho-thrillerrel előrukkolni. Nagy hatással volt rám, napokig nyomasztott a történet és kavarogtak bennem az érzések.
Nagyon tetszett, hogy a történetet Lowen szemszögéből ismerhettem meg E/1 személyben, majd becsatlakozott Verity-é is és hirtelen, azon kaptam magam, hogy egy könyvet olvasok a könyvben. Nagyszerű megoldás volt.
Verity gondoltai sötétek, míg Lowenné tiszták, de egyben zaklatottak, végig azon marcangolja magát, vajon mondja el Jeremynek, hogy az ő imádott felesége, nem is az, akinek mondta magát éveken át.

Itt is elengedhetetlen volt a szerelmi szál bevonása, Lowen bele szeret a dögös férjbe. Kapcsolatuk lassan alakul ki a történet folyamán. De vajon együtt lehetnek-e valaha? Túl tud-e lépni a férfi, azon a rengeteg megpróbáltatáson és fájdalmon, amit az utóbbi hónapokban átélt? 
Hisz, Verity még mindig jelen van és jelen is marad örökre...

Ami meg a könyv végét illeti, na azt sosem találtam volna ki. 
A Verity úgy ér véget, hogy az olvasóra van bízva, hogy mit hisz el és mit nem. Be kell valljam, nem tudom kinek higgyek, mi az igazság. CoHo ebben a könyvében bebizonyította, hogy egy jó író bármit képes elhitetni olvasóival, ez itt az a bizonyos Hooveri csavar a történetben. És ez nagyon jó!

A mai bejegyzést pedig azzal zárnám, hogy ejtek pár szót, ennek a könyvnek a borítójáról. Nem a megszokott, de most kimondottan nagyon tetszett a sötét háttér, az enyhe sárga ábrákkal, ami jól összhangban van a történettel. Szép munka KMK.

És, hogy kiknek ajánlom?
Ajánlom mindenkinek aki rajong az írónőért, aki egy kis borzongásra vágyik és azoknak, akik szeretik a sötét titkokat.


Értékelésem: 5/5*


Idézetek:

"A magamfajta éppen az ilyen túlnépesedett városokba való. Egy ekkora helyen, ahol ilyen sok, nálam jóval szánalmasabb sorsú ember lakik, az én életem nem számít. Itt láthatatlan lehetek."


„Hiába minden hamisság, lélektelenség és összetört álom, a világ mégis csak gyönyörű.”
– Desiderata (Max Ehrman) 


"Bárhogy nézzük is, Verity mesterien manipulálta az igazságot.
A kérdés már csak az, hogy végül is melyik igazságot."






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések