Anne L. Green: Elvarratlan szálak


"Sose szégyelld a származásodat, mert nem az határoz meg téged. Nem az számít, hogyan kezded az életet, hanem az milyen befejezést választasz."


Sziasztok!

Szeretitek az izgalmas történeteket, a váratlan fordulatokat? Vagy esetleg rajongtok a romantikáért és a szenvedélyes szerelmi történetekért? Vagy éppen szeretitek azokat a
történeteket, amiben orvosok a főszereplők? Vagy éppen a maffia sztorikat?

Akkor azt hiszem, ez a könyv nektek való!


Fülszöveg:

A ​szerelem a legveszélyesebb fegyver

Aiden Cross sorsa már a születése pillanatában megpecsételődött. Az anyja halála után alig pár hónaposan az olasz maffia elől egy tanúvédelmi program keretében Amerikába menekítik, ahol a nagynénje oltalma alatt felépítheti saját életét. Az új, szeretetteljes környezetnek hála, boldog lehetne, ám mégsem találja a helyét. Egyik zűrből a másikba keveredik. A múltjának titkai lassan benne is felszínre törnek, így visszatér olasz gyökereihez, hogy ráleljen önmagára.

Baleseti sebészként helyezkedik el egy római kórházban, ahol nemcsak a hivatásába vetett hitét kapja vissza, de rátalál a szerelem is. A tökéletesnek hitt boldogságot azonban beárnyékolja a balsors. A mindennapok részévé válik a megfélemlítés, zsarolás és korrupció.

Aria Bianchi határozott, ambiciózus rezidens, akinek életében az egyetlen fontos tényező: a munkája. Ám ez akarata ellenére hamar megváltozik, amikor feltűnik az új felettese Aiden személyében. A férfi humora, lazasága, lázadó életfelfogása lenyűgözi és magával ragadja a fiatal lányt. Közös jövőjük építésének útjában azonban egy leküzdhetetlennek tűnő akadály áll: a maffia.

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015. év elsőkönyves felfedezettje. Legújabb romantikus-erotikus regényének lapjain a korábbiaknál is több izgalommal, érzelemmel, humorral fűszerezett története során végigizgulhatjuk a két szerelmes váratlan fordulatokkal, küzdelmekkel gazdagított életútját.


Könyvadatok:

Álomgyár, 2019
518 oldal ,puhatáblás 
ISBN: 9786155692406


A történetről egy kicsit bővebben:

Az Elvarratlan szálak kicsi Aiden története, akit az olvasók már nagyon jól ismerhetnek az

Eltitkolt múlt lapjairól. Azóta Aiden felnőtt, egy 30 éves férfivá érett, aki valahogy sehogy sem találja önmagát. Hibát, hibára halmoz, amit már a családja sem néz jó szemmel. Bulizik, iszik, a munkáját hanyagul végzi, ugyanis az orvosi praxisa rovására ment a sok csajozás, feszült, ingerült és viselkedési zavarokkal küzd. 

Ám egy nap családja úgy gondolja, ideje tiszta vizet önteni a pohárba és felfedik előtte rég eltitkolt múltját. Aiden nem az akinek eddig hitte magát, egy olasz maffia vezér fia és kegyetlen apja elől menekülve, kimentették, új személy azonosságot kapott és lehetőséget kapott nevelőszüleivel új életet kezdeni Amerikában.

Aiden úgy érzi, meg kell ismernie a múltját ahhoz, hogy a jövőjét és életét egyenesbe tudja hozni. Egyik napról a másikra dönt és elindul Olaszországba, ahol úgy érzi talán jobban megismerheti önmagát, múltját és új életet kezdhet.

Aria határozott nő, pontos elképzelése van mindenről. A munkájáról, az életéről, a jövőbeni terveiről. Utolsó éves rezidensként, semmi másra nem vágyik csak arra, hogy kiteljesedjen a munkájában és mindehhez mereven ragaszkodik is. Aria álmában sem gondolja, hogy az új főnöke nem más lesz, mint a sármos és szexi dr. Cross, akinek figyelme bizony nem siklik el a figyelme a fiatal, csinos rezidens kolléganőn.

Így indul Aiden és Aria szerelmi története, ami cseppet sem egyszerű. Igazi macska-egér játszma az övüké, mikor pedig a sors is úgy akarja, hogy szerelmük beteljesedjen, betoppan az életükbe Aiden eltitkolt múltja, a maffia.

Az olasz maffia kegyetlen és sosem felejt, hiába is telnek el hosszú évek. Aiden döntések elé kényszerül,mely megváltoztatja egész életét. 

Vajon megtudja védeni élete szerelmét ettől a sötét, kegyetlen élettől? Vajon van esély arra, hogy végleg hátra tudja hagyni ezt a világot?


Imádom Anne L. Green stílusát. Az írónő ebben a kötetben/sorozatban egy egész család életét meséli el, akik nem tudnak szabadulni a keserű múlttól. Aki olvasta már az Eltitkolt múltat, az tudja miről beszélek. Ott már megismerhettük Alex és Lexi történetét (Aiden szüleié). Aki pedig nem olvasta még, annak van egy nagyon jó hírem, nem muszáj elolvasni az előzményeket ahhoz, hogy az Elvarratlan szálak élvezhető legyen, hisz önálló kötetként is megállja a helyét, de ha egyben olvassátok a köteteteket az ad egy pluszt ennek a történetnek.


Én imádtam ezt a történetet. Izgalmas, eseménydús, szívszaggató, romantikus. Az események meg csak úgy pörögnek, néha már-már túl gyorsan is. Ez kicsit zavart is. Eltudtam volna még időzni pár fejezetnél, pár történésnél. 

 Az Elvarratlan szálak egy igazi olasz telenovella lett, amit én kimondottan kedvelek. Szeretem, hogy ezekben a történetekben, nincs lehetetlen és bármi megtörténhet.

A szereplőink szerethetőek, átlag emberek, akik próbálnak boldogulni az életben. Úgy éreztem, mind Aria, mind Aiden is egy hatalmas karakterfejlődésen ment keresztül a könyv folyamán. A kissé merev, munkamániás Aria megnyílik az emberek felé, megismerhetjük a nőiesebb oldalát, azt hogy mennyire vágyik egy társra akivel megoszthatja az életét. A nagy csajózó, link alak Aiden, akinek pedig meggyőződése, hogy a szerelem butaság, totálisan belehabarodik egy lányba és felfedezi azt, hogy imádja a munkáját és már nem csak azért csinálja, mert a szülei erre az útra terelték.

Újra leírom, imádtam ezt a sztorit. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a tökéletesen megírt izgalmas, szenvedélyes, romantikus könyveket.


Értékelésem: 4/5*



Kedvenc idézeteim:

"Orvos lévén azt tanultam, hogy a fájdalom, legyen az fizikai vagy lelki eredetű, egy jelzés, hogy valami nem oké. Ha véletlenül tűzbe nyúlsz, elrántod a kezedet, mert fáj. Ha bánatos vagy, fáj a szíved, akkor a hozzáállásodat, gondolkodásmódodat kell megváltoztatnod, hogy jobban legyél."


"Egy szerelmes ember, ahogy én is, ritkán tudja pontosan megfogalmazni, mi fogta meg a másikban,mintha egy belső kerítőnő suttogna a fejemben, elárulva, hogy ő az igazi."


"Nem büntethetsz mindenkit valaki más hibájáért egy életen át. A magányod falát csakis te törheted át belülről. Neked kell kitárnod a kapukat, mert kívülről senki sem tud bemenni hozzád, ha te nem engeded."


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések