Colleen Hoover: Maybe Now - Talán most ( Egy nap talán 2.)

 Sziasztok!

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából, sikerült elolvasnom Colleen Hoover legújabb könyvét, ami a kiadó gondozásában jelent meg, nem is olyan rég. Izgatottak vagytok, mint én? Kíváncsiak, hogy folytatódik kedvenc hőseink története? Gyertek tartsatok velem, ígérem nem fogtok csalódni.


Tartalom:

Mi a fontosabb: a barátság, a hűség vagy a szerelem?

Colleen Hoover és Griffin Peterson együtt visszarepítik az Egy nap talán rajongóit Ridge Lawson Sydney Blake zenés világába.

Maggie is ott lesz.

És Warren és Bridgette.

A regény a New York Times bestseller Egy nap talán folytatása.

Tedd teljessé az élményt!


Adatok:

Kiadó: Könyvmolyképző

ISBN: 9789633997918

Oldalszám: 322

A könyvet itt tudjátok beszerezni.


Véleményem:

Egy befejezett történetet,  folytatni igen csak rizikós vállalkozás. Izgultam és egyben féltem is, hiszen a Maybe Someday - Egy nap talán, tinédzser korom egyik meghatározó olvasmánya volt, a romantikusokat tekintve. 

A maga idejében, már az is igazán egyedinek számított, hogy egy írónő egy zenésszel karöltve alkot egy történetet, mindezt úgy, hogy a dalokat még hallgathatja is az olvasó, miközben elveszik a sorok között. Erős történet, erős befejezéssel és a Maybe Now - Talán most pont ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. 

Ridge és Sydney megkapták a hőn áhított happy endet és egy párként lépnek a színre, de ebben a könyvben nem ők kapták a főszerepet, hanem Maggie, aki Ridge exe, Warren és Bridgette.

Maggie teljes életet akar élni, nem akar másoktól függeni, de a betegsége miatt, komoly hátránnyal indul az életben. Próbálja össze szedni magát, szeretné teljesíteni a bakancslistáját, ami egyben a legfőbb motivációja is és közben egy váratlan találkoznak köszönhetően megismeri Jake-et, aki forgószélként söpör végig, az önsajnálatban fuldokló Maggie életén. Valamilyen szinten, nagyon is tudtam Maggie-vel azonosulni, pedig elég távol áll tőlem a karaktere. Egyedül van, magányos, eddigi támasza az életben Ridge volt, de őt most már el kell engednie, de valahogy  mégsem megy, mert amikor elhatalmasodik a betegsége, nincs kihez fordulnia. Mindeközben próbálja tartani magát, hogy ő boldogul egyedül is. Küzd a fellángoló érzelmeivel, amiktől retteg. Baromi nehéz lehet mindez.

Mindeközben ott van Sydney is, aki számomra továbbra is bámulatos viseli a körülötte zajló eseményeket. Ő és Ridge hihetetlenül aranyosak együtt, tanulja a jelnyelvet Ridge miatt és az ahogy, a Maggievel való viszonyát kezeli, egyszerűen fantasztikus. Sokszor éreztem azt, hogy annyi bölcsességet lehet ettől a lánytól tanulni. Egyben elgondolkodtatott is, vajon én ennyire jól tudnám kezelni az adott szituációkat? Nyugalommal, türelemmel és szerelemmel? Nem biztos, bár abszolút példaértékű a viselkedése.

Egyetlen egy dologban azonban hiányérzetem támadt, de nem is kicsi. Mi van Warrennel és Bridgitte-el? Annyira kevés szerepet kaptak, bár annál ütősebb belépőket kaphattunk tőlük. Veszekednek, kibékülnek, viccelődnek, zsémbelődnek, semmi sem változott velük kapcsolatban.

Collen Hoover tökéltes befejezést, adott mindenkinek. Alkotott egy történetet tele szeretettel, barátsággal, összetartással és sok-sok szerelemmel, na meg persze csodás dalok skáláját vezeti fel Griffin Peterson segítségével. Nem egy pörgős regény, nincs tele fordulatokkal, de azt hiszem ez így is van jól. Így lett tökéletes az összkép.

És hogy kinek ajánlom a könyvet? 

Mindenkinek aki szereti a könnyed romantikus történeteket, a zenét és a szívhez szóló tartalmakat. Na meg persze, aki hatalmas Maybe Someday rajongó. Ők egész biztosan nem fognak csalódni.


Értékelésem: 4,5/5*



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések