Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

Sziasztok!

Imádjátok a retellingeket? Magával ragad titeket ha egy sötét, izgalmas fantasyt olvashattok? Vagy
egyszerűen csak szeretnétek pozitívan csalódni egy könyvben? Ha az összes kérdésemre igen a válasz, akkor Erin A. Craig újdonsága a pont nektek való könyv.


Tartalom:

Gondold ​meg, kivel táncolsz…⁣

Ahogy gyönyörű testvérei titokzatos körülmények közepette életüket vesztik a szigeten, ahol magányos birtokuk áll, Annaleigh kénytelen fényt deríteni a családját kísértő átokra.⁣

Annaleigh burokban éli az életét Highmoorban a nővéreivel, az apjával és a mostohaanyjával. Egykor tizenketten voltak, de most, hogy négy lány élete hirtelen véget ért, magány kísérti a pompás termeket. Egyik haláleset tragikusabb a másiknál – egy járvány, egy esés, egy fulladás, egy zuhanás –, és a környező falvakban azt pletykálják, hogy a családot megátkozták az istenek.⁣

Annaleigh-t kísérteties látomások kínozzák, és egyre erősebben él benne a gyanú, hogy a nővérei nem balesetet szenvedtek. A lányok minden éjjel kiszöknek otthonról, hogy fényűző bálokra látogassanak el, hajnalig táncoljanak selyemruhájukban és csillogó cipellőjükben, és Annaleigh nehezen jut dűlőre, megakadályozza-e őket ebben, vagy csatlakozzon hozzájuk a tiltott találkozókon. Kivel – vagy inkább mivel – táncolnak valójában?⁣

Amikor Annaleigh közelebb kerül egy titokzatos idegenhez, aki maga is titkokat őriz, versenyt kell futnia az idővel, hogy eloszlassa a családjára boruló sötétséget, még mielőtt őt magát ragadja el legközelebb.⁣

Lebilincselő regény tele mágiával, fátyolselyem szoknyákkal és hosszú, sötét folyosókkal.⁣

Hagyd, hogy magával ragadjon!⁣

Adatok:⁣

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó⁣

ISBN: 9789635970155⁣

Oldalszám: 448⁣

Fordító: Szabó Krisztina⁣

Eredeti cím: House of Salt and Sorrows

A könyvet, itt tudjátok beszerezni


Véleményem:

Kislánykoromban rajongtam a mesékért, talán ez az imádat alapozta meg azt, hogy felnőtt fejjel sem eresztenek ezek a történetek. A só és bánat háza a 12 táncoló hercegnő történetet dolgozza fel, egy igazán különleges, furcsa és félelmetes történetben. A retelingek, azaz az újra gondolt mesék mindig igazán egyediek. Az írók és írónők mind saját fantáziájuk alkotta eseményeket vegyítenek  a már jól ismert cselekményekbe. Mindenki saját arcára formája ezeket. Erin A. Craig fantáziája pedig szárnyalt a történet megírása közben.

A történéseket a főszereplő lány Annaleigh szemszögéből ismerhetjük meg, amik meg rázzák Highmore lakosságának mindennapjait. Annaleigh családja a szigeten él, 12 lánytestvér nő fel a régimódi kastély falai között. A falusiak azt suttogják átok ül a családon, ugyanis rövid időn belül már a negyedik lány veszíti életét különös körülmények között. De vajon tényleg átok ülne rajtuk? A család hónapok óta mély gyászba temetkezik, ám amikor felbukkan az édesapjuk által újonnan választott mostohaanya a háznál, a lányok számára hirtelen minden felfordul és új néző pontból kezdik megközelíteni az eseményeket. A ház népe nem felejt, de a 8 megmaradt lány hozománya és öröksége veszni látszik, így úgy érzik az a idősebbek , hogy ideje elköteleződni, de mindez nem olyan egyszerű ha minden valamire való férfi ember retteg az elátkozott hercegnőktől.

A történet ott kezd bonyolulttá válni, amikor  a legkisebb lány Verity hirtelen elkezdi a nővérei szellemeit látni. Annaleigh kételkedik kishúga szavában, de mégis felmerül a lányban a gyanú, hogy talán mégsem csak kitaláció és tényleg lehet igazság a pici lány képzelgéseiben, ugyanis a lányok hirtelen halála nem lehetett a véletlen műve. Ezek után a lány mindent megtesz, hogy fényt derítsen az igazságra. De lehet , hogy az igazság, ami a sötétben rejtőzik, még annál is félelmetesebb, mint azt Annaleigh valaha gondolta volna.

A House of Salt and Sorrow egy igazán sötét, mélabús, félelmetes történet. A hideg kirázott néha a történet olvasása során. Rengeteg teóriám született az igazsággal kapcsolatban, de az írónő bravúrosan megkerülte minden elképzelésemet és borzasztóan meglepett. Egy percig sem hagyott nyugtot zaklatott elmémnek. Csak úgy pörögtek az események. Talán ezt negatívumként is említhetném, hogy néhol nagyon gyorsan éreztem a cselekmény alakulását. Ez igaz a szerelmi szálra is, kicsit kidolgozatlannak éreztem. Ettől függetlenül, ez egy csodálatos könyv volt, ami a fantasy imádóknak kötelező olvasmány.

Zárásként pedig szeretnék kitérni pár mondat erejéig a borítóra. Szerintem lenyűgöző, gyönyörű borító tervet tudhat magáénak a könyv, ami tökéletesen adja vissza a történet hangulatát. Ritkán szeretek bele a könyvek kinézetébe, de ez valami ámulatba ejtő.


Értékelésem: 4,5/5*


Köszönöm szépen a Könyvmolyképző kiadónak a recenziós példányt! Hatalmas élmény volt olvasni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések