Rhonda Byrne: A ​Titok – Szeretet, Egészség és Pénz

 Sziasztok!

Egy igazán különleges olvasmányról, hoztam ma nektek értékelőt. Nem sokszor láttok nálam hasonló
típusú könyveket, de azt vallom néha kell egy kis változatosság. Anno, még tinédzser voltam, amikor keresztanyukám a kezembe nyomta Rhonda Byrne egyik könyvét. Szkeptikus voltam és visszautasító, de végül esélyt adtam neki és rádöbbentem, hogy ha valami távol áll tőlem, az nem azt jelenti, hogy nem találhatok benne olyan gondolatot, amivel tudok azonosulni. Így amikor frissen megjelent az írónő legújabb könyve, kapva kaptam az alkalmon és közel 10 év elteltével újra felfedeztem, A Titok titkát.


Tartalom:

Bármit ​megkaphatsz, amit csak akarsz!⁣

Az úttörő bestseller, A Titok szerzőjének mélyreható mesterkurzusa bemutatja, hogyan alkalmazzuk a vonzás törvényét az élet három legfontosabb területén: a kapcsolatok, az egészség és a pénz terén.⁣

Fedezd fel, hogyan érheted el a személyes boldogságot, kielégítő kapcsolatokat, nagyszerű egészséget, bőséget és sikert. Ez a könyv megmutatja, miként valósíthatod meg mindezt. Izgalmas leckékkel, tanácsokkal teletűzdelve és valós történeteken keresztül – olyan emberektől, akik A Titok tanításait alkalmazva jobb életet teremtettek maguknak – Rhonda Byrne eléd tárja, hogy a pozitív gondolatok és érzések ereje, kombinálva olyan napi gyakorlatokkal, mint a hála és a vizualizáció, miként vezethetnek bárkit álmaik életének a megvalósításához.⁣

Rhonda Byrne A Titok című dokumentumfilm és sikerkönyv alkotója, amelyet több mint ötven nyelvre fordítottak le a mai napig minden idők egyik legkelendőbb bestsellere. Rhonda további négy sikerkönyv szerzője: Az Erő, A Varázslat, A Hős, és A legnagyobb Titok.


Adatok:

Kiadó: Édesvíz

ISBN: 9789635072866

Oldalszám: 352

Eredeti cím: The Secret to Love, Health, and Money

Ha pedig fel keltette az érdeklődésed a könyv, kattints ide


Véleményem:

A Titok titka, egy újabb mérföldkőhöz érkezett és Rhonda Byrne legújabb könyvében főként azokat célozza meg, akik már jól ismerik a Titkot. Ettől függetlenül az önfejlesztő könyv teljesen megállja a helyét önálló kötetként is és senki ne rettenjen vissza, mert ha először fogja a kezébe az olvasó, akkor is érteni fogja a mondanivalóját.

A Titok mesterkurzusa hasonló sémát követ, mint a legelső kötet. A vonzás törvényének elméletét veszi alapul, amit már jó sokan ismerhetünk. Akinek pedig idegen a téma, le egyszerűsítve a vonzás törvénye annyit tesz, hogy ha a pozitiv gondolatokat és érzéseket helyezi előtérbe az ember, akkor ezeket fogja bevonzani és a negativitás háttérbe szorul ezáltal. Mindezt Byrne, gyakorlatok és példák alapján szemlélteti könyvében.

Azt azért le kell tisztázni, hogy ez a típusú önfejlesztő könyv nagy nyitottságot és befogadó készséget igényel. Személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy bár én hiszek a sorsban és abban, hogy ha a negativitás utat tör magának, akkor a balszerencse áradása bizony megbolygathatja az ember lelki egyensúlyát, azért amit a Titok képvisel nem mindig célravezető. Erre a legjobb és legsarkalatosabb példa, hogy hiába mantrázom magamnak, hogy gazdag szeretnék lenni, hogy kitudjam fizetni a jelzáloghitelemet különben 30 nap múlva elúszik a házam, nem biztos hogy ehhez csak ennyi kell. Pozitív gondolatokkal, mindez a súlyos probléma 30 napon belül nem fog megoldódni. De ez csak egy enyhe túlzás részemről. Azt természetesen eltudom képzelni, hogy a vonzás törvénye egy kisebb volumenű probléma megoldásánál megállja a helyét. Erre is hoznék egy példát, ha mindig azt mondom úgy is megbukok a vizsgán, akkor meg is fogok bukni vagy ha nem is, akkor nagyon rosszul fog sikerülni. D e ha felszívom magam és azt mondom, menni fog, nincs veszteni valóm, talán még jó dolgok is kisülhetnek a dologból. 

 Őszintén bevallom, még én is tanulási fázisban vagyok a témát illetően és távol álljon tőlem, hogy nagy szakértőnek tituláljam magam.

A ​Titok – Szeretet, Egészség és Pénz egy útmutató egy boldogabb élethez, örök igazságokat szed csokorba és átadja életfilozófiáját az olvasóinak. 

Összeségében nagyon élveztem olvasni a könyvet és hálás vagyok a lehetőségéért a kiadónak, hogy megismerkedhettem az írónő munkásságával. Nem feltétlenül ez a típusú könyv a zsánerem, de igazán izgalmas új témákkal és műfajokkal ismerkedni.


Értékelésem: 4/5*

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések